Skip to main content

Crispy Chili Oil

Tags:
alcohol-free gluten-free lactose-free vegan vegetarian
Description

Wie so oft schwappt nun ein Internet-Trend auch auf unsere Rezepte-Seite: Crispy Chili Oil. Der Name ist dabei vielleicht etwas irritierend, weil man ich fragt, wie ein Öl den "crispy",sprich knusprig sein kann.  Dies liegt daran, dass in einem Gewürzöl viele weitere Zutaten frittiert werden - dazu zählen zum Beispiel Knoblauch, Zwiebeln und die Chili Flocken selbst. Das Ergebnis ist ein unglaublich aromatisches Öl, welches sich hervorragend eignet, um diverse Gerichte aufzupeppen. Absolute Empfehlung!

Ingredients for

Ingredients for the oil

300 ml rape seeds oil
100 g chili flakes, wihout seeds
50 g onion, finely diced
10 g ginger, finely diced
25 g garlic, finely diced
5 g szechuan pepper
20 g sesame seeds
10 g miso paste
20 g brown sugar
5 g salt
1 Teaspoon(s) msg (optional)

Preparation

  • Total time: 30 min

Prepare the oil

1
Heat the oil slowly. Meanwhile, finely chop the onions, garlic and ginger and grind the Szechuan pepper.
2
Now add all the ingredients except the brown sugar to the hot oil and stir-fry over a medium heat for about 15 minutes. Caution: The oil foams up when the ingredients are added, so use a sufficiently large pan.
3
When the ingredients are fried until crispy, stir in the sugar and leave the oil to cool.